Jsme školou, která připravuje žáky na život.

Projekt učíme se navzájem si oblíbila řada pedeagogů. Cílem projektu je, aby se děti naučily vzájemné pomoci, toleranci,  sebehodnocení a získaly další komeptence, které budou v životě potřebovat. 

Název našeho Školního vzdělávacího programu je "Škola pro život". Chceme být školou, která děti připraví na život, a to nejen po stránce vědomostní, ale také praktické či sociální. Tento cíl plníme také projektem s názvem Učíme se navzájem.

V tomto projektu si žáci navzájem předávají informace, zpracovávají úkoly, či si pomáhají při různých činnostech. Vžívají se i do role vyučujícího a prožívají si sitace, se kterými se setkává pedagog každý den. Při spolupráci s ostantími žáky se učí trpělivosti, toleranci, spolupráci, nacházení cest k řešení problémů, ale také hodnotit svého paťáka, uvědomit si nedostatky a hledat cesty, jak se zlepšit. Žáci se však neučí hodnotit jen druhé, ale i sami sebe. Stanovují si nové cíle. Vše samozřejmě probíhá pod dohledem pedagogů, kteří činnosti žáků sledují a směřují je správným směrem. 

Nejen pedagogové jsou s projektem spokojeni. Pozitivní reakce se nám dostává také od žáků, kteří se pravidelně ptají, "kdy zase bude ta super hodina, jak se učíme společně".